2014

30. évadját zárta a Gárdonyi Géza Színház

Mint Blaskó Balázs igazgató elmondta, nemrégiben értek haza egy nagy sikerű erdélyi turnéról, s a nyár eleje még munkával telik: Kisvárdán, Szarvason és Győrben is fellépnek.

Az egri társulat az évad során 305 előadást játszott, a még nem véglegesített adatok szerint mintegy 90%-os látogatottság mellett, hozzávetőlegesen 75 ezer néző előtt. Az ülésen Martonné Adler Ildikó alpolgármester köszönte meg a társulat munkáját. Elmondta: a város büszke arra, hogy az egri a leglátogatottabb színházak egyike. Utalt az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatra, amelyben fontos szerep jut a nemzetközi, így a testvérvárosi kapcsolatoknak is. A GGTánc Eger tagjai, Tóth Karolina és Joni Österlund a napokban vendégszerepelt Poriban. A két város 40 éves együttműködését az október 18-22.
között A Gárdonyi Géza Színházban rendezendő VI. Stúdió Színházi Táncfesztiválon is megünneplik, ahová meghívták a Pori Dance Companyt.
Jövőre hat nagyszínpadi, három gyermek és három stúdiószínpadi bemutatót tervez a színház, klasszikus népszínházi modell szerint, a műfajok sokszínűségét felvonultatva. Műsorra tűzik a Tótékat, a Csárdáskirálynőt, a Zrínyi című rock-musicalt, a Két úr szolgája és a Férjvadász című komédiát. A gyerekeknek szól majd A didergő király, a Pöttöm Panna és a Csodatükör című mesejáték, amelyeket a Babszem Jankó Gyermekszínházzal együttműködve állítanak színre. A tánctagozat számára Topolánszky Tamás
Az ember tragédiája című Madách-dráma alapján készít koreográfiát, a stúdióban pedig egy új, Clebio Oliveira koreográfia kerül színre. A Stúdióban bemutatják továbbá Ionesco: Különóra c. tragikus komédiáját, valamint a Turi című "akusztikus lomdrámát". A társulat szavazatainak alapján az évad művésze Baranyi Péter színész, színházi dolgozója Ferencz Ottóné, a varroda munkatársa lett.

 

Címkék: színház