2014

A Páratlan páros újra színpadon!

A márciusi bemutató után újra színpadon Ray Cooney 1983-ban írt Páratlan páros című komédiája, ezzel az előadással nyitja az idei évadot az egri Gárdonyi Géza Színház szeptember 1-jén este 7 órától.

Az angol Feydeaunak tartott vígjátékíró, forgatókönyvíró, legnagyobb sikerét éppen ennek (Run For Your Wife) a darabjának aratta: a londoni West Enden kilenc egymás utáni évben állították színre, leghosszabb rekordját érve el vele. Eddig 17 színművét vitte színre ugyanazon a színpadon.
A történet szerint a londoni átlagember, a londoni Kovács János, azaz John Smith egy hétköznapi taxisofőr. Semmi különös. Nem tűnik ki a tömegből, nem lakik fényűző palotában, nem ismeri a királynő, de még a kutya sem. Dolgozik, amennyi csak belefér, még akár azon túl is. Otthon várja csinos felesége. Minden a megszokott mederben csordogálna, ha egy este nem fordul fel minden fenekestül....
Ray Cooney története sziporkázó, végtelen hazugságdömpingbe bonyolódó külvárosi taxisofőr története ez. John Smith egy teljesen átlagos polgár, egy autóval, két házzal, két feleséggel, két élettel, egymástól körülbelül 10 perc kocsiútra.
A Kiss József rendezte egri előadásban a főbb szerepeket Nagy András, Misurák Tünde, Nagy Adrienn és Baranyi Péter játssza.

 

Címkék: színház