2014

Alkoholisták

Éva, a darab hősnője alkoholista. Színésznő is lenne, de évek óta nem osztják ki. Valószínűleg elvesztette a gyermekét. Szeretné megnézni 10 rongyért egy orosz fuvaros képét – senki nem tudja, mi van a festményen, de aki meglátja, garantáltan elveszti a hitét. Így legalább Éva szerint meg lenne oldva minden probléma, nem kellene álmodni éjjelente a saját feltámadásáról.

Stúdiószínpad

 

Visky András
ALKOHOLISTÁK
Zenés perform szünet nélkül

 

 

SZEREPOSZTÁS


Éva: NÁDASI ERIKA
Mária: NÁDASI ERIKA
Atyus: VENCZEL VALENTIN
Idős angyal: VENCZEL VALENTIN
Kálmán atya: HÜSE CSABA
Fiatal angyal: HÜSE CSABA
Trezor: IVÁDY ERIKA
Másik Mária: IVÁDY ERIKA
Gyermek: VERES JÓZSEF

 

Ruhakivitelező: SZANISZLÓ TAMÁSNÉ
Rendező: SZEGVÁRI MENYHÉRT
Látvány: SZEGVÁRI MENYHÉRT
Szcenikus: GRÓF GYULA
Ruhakivitelező: SZANISZLÓ TAMÁSNÉ
Zene: KÁTAI LÁSZLÓ
Dramaturg: JÓNÁS PÉTER
Ügyelő: BAJUSZ ORSOLYA
Súgó: HORVÁTH ÉVA
Asszisztens: HORVÁTH ÉVA


Bemutató: 2009. 02. 06.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

Éva, a darab hősnője alkoholista. Színésznő is lenne, de évek óta nem osztják ki. Valószínűleg elvesztette a gyermekét.
Szeretné megnézni 10 rongyért egy orosz fuvaros képét – senki nem tudja, mi van a festményen, de aki meglátja, garantáltan elveszti a hitét. Így legalább Éva szerint meg lenne oldva minden probléma, nem kellene álmodni éjjelente a saját feltámadásáról.
Éva egyszer már érezte a lélek illatát az orrában – olyan, mint amikor egy körúti fodrászüzletnek kinyitják az ajtaját. Évára néha talán angyalok vigyáznak, néha talán nem.

Éva mondja a darabban: „Amikor ellágyulok és elmerevedek egyszerre, fekszem az asztalon a Jóbarátban, és nincs semmi idő meg gondolat meg emlék, semmi, és nem is fázom, érted, fekszem a puha és langyos füstben, ami az emberekből jön ki... Igazi mennyország... Nézd csak, nézd... Sok lélek meg angyal jön ki az emberekből, de ezt te nem tudhatod, és mind bódítóan illatos, és körülvesz engem, körül, körül... (énekel) „Körülvettek engem a halálnak félelmei..." "

Visky András, kortárs erdélyi szerző titokzatos, költői misztériumdrámát írt, nagyon is földközeli szereplőkkel és helyzetekkel. Hitkeresés és akasztófahumor, angyaljárás és kocsmalíra.
„Két világ, a látható és a láthatatlan, a színház két világa párhuzamosan egymás mellett ...
A realista jeleneteket a misztérium tükrében kell értelmeznünk, és fordítva ... Röviden: Wim Wenders Plusz. Valamivel bővebben: olyan színház, amelyben „nem azé, aki akarja, sem nem azé, aki fut"; és azé sem, aki nem akarja (nem-akarja), valamint: sem nem azé, aki nem mozdul." (Visky András)

 

 

Játszási idő: 1 óra 35 perc