2014
Stúdiószínpad
11:00

Négy évszak

Bozsik Yvette Társulat

Nagyszínpad
19:00

Összetartozás

Kárpát-medencei antológia, Magyar Állami Népi Együttes

Az egérfogó

Az egérfogót Londonban lassan 70 éve játsszák megszakítás nélkül. A Big Ben és a Tower-híd után a darabnak otthont adó St. Martin's Theatre a leghíresebb londoni turistalátványosság.

Agatha Christie:

 

AZ EGÉRFOGÓ

krimi

 

Fordította: Mészöly Dezső

 

 

MOLLIE RALSTON: BABÓCSAI RÉKA
GILES RALSTON: NAGY ANDRÁS
CHRISTOPHER WREN: KARDOS KRISTÓF
MRS. BOYLE: SAÁROSSY KINGA Jászai-díjas
METCALF ŐRNAGY: VÓKÓ JÁNOS
MISS CASEWELL: NAGY FRUZSINA LILLA
MR. PARAVICINI: BARANYI PÉTER
TROTTER FELÜGYELŐ: RADVÁNSZKI SZABOLCS

JIMMY: BÓTA BENETT/ALMÁDI MÁTYÁS

 

 

Díszlet: HORESNYI BALÁZS

Jelmez: HARÁK JUDIT
Ügyelő: UJHELYI RÉKA

Súgó: NÉMETH NIKOLETTA

Rendezőasszisztens: BLASKÓ-SAÁROSSY ZSÓFIA

 

Rendező: KISS JÓZSEF Jászai-díjas

 

 

Bemutató: 2019. december 6.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

Agatha Christie minden idők egyik legolvasottabb írója, az ő könyveit fordították le a világon a legtöbb nyelvre. Több mint nyolcvan detektívregényt írt. Egérfogó című drámája a színháztörténet leghosszabb ideje műsoron lévő darabja: 1952 óta játsszák. 2018. szeptember 18-án megünnepelték a huszonhétezer ötszázadik (27.500!) előadást.

A behavazott, a világtól teljesen elvágott fogadóba, a fiatal Ralston-házaspár panziójába öt vendég érkezik: Mr. Wren, a hóbortos építész, Mrs. Boyle, a zsémbes, öreg hölgy, Mr. Metcalf, az elegáns őrnagy, a különc Miss Casewell és a rejtélyes, váratlan vendég, Mr. Paravicini. Végül sítalpakon becsúszik a fiatal Trotter nyomozó is - a havazás miatt a világtól elzárt ház már csak sítalpakon megközelíthető -, aki azért érkezik, hogy megakadályozzon egy gyilkosságot. „Gyilkos van önök között! – közli – és megint lecsapni készül!" Mindenki gyanús. A telefonzsinór elvágva. Aki olvasott már Agatha Christie-krimit, sejtheti, hogy a Monkswell-ház lakóinak mindegyike titkol valamit...

Az egérfogót Londonban lassan 70 éve játsszák megszakítás nélkül. A Big Ben és a Tower-híd után a darabnak otthont adó St. Martin's Theatre a leghíresebb londoni turistalátványosság.

A Gárdonyi Géza Színházban eddig már két nagysikerű darabot rendezhettem (Black Comedy, Két úr szolgája), most nagy örömmel várom az Agatha Christie-vel való találkozást.

 

Rendező: Kiss József

 

Bemutató plakát

 

Műsorfüzet