2014

Az Ezeregyéjszaka meséi

A „meserevü" elnevezés nem véletlen, ugyanis a humorral átszőtt meseláncban központi szerepet kap a tánc, a zene, a színek és hangulatok játéka.

Grimm meséje nyomán színpadra írta Szőke Andrea:


AZ EZEREGYÉJSZAKA MESÉI
meserevü

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

A mesékkel, csodákkal átszőtt Kelet bámulatos világa sok művész fantáziáját ihlette meg. Az európai ember számára szokatlan, s ezáltal oly misztikus helyszínek, a varázslatos kultúra, az érdekes lények folyamatos jelenléte olyan bűvös világ tárháza, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni. Muszáj ellátogatni oda... még, ha csak gondolatban is... a fantázia és a színházi varázslat segítségével.
Rendhagyó, ám mindenki számára ismerősen lüktető történetek kerülnek a közönség elé. A színház sokoldalú bűverejét felhasználva olyan produkció megteremtését tűztük ki célul, melyben több művészi kifejezési forma együttes hatása csábítja a nézőt ebbe a különös világba.. A „meserevü" elnevezés nem véletlen, ugyanis a humorral átszőtt meseláncban központi szerepet kap a tánc, a zene, a színek és hangulatok játéka, miközben egy egységes, izgalmas mesefolyam bontakozik ki.

 

Rendező: Baráth Zoltán