2014

Az ördög három aranyhajszála

Jankó, az egyszerű parasztgyerek, megszületésekor ígéretes, egyben hihetetlen jóslatot kap: hamarosan nagy-nagy gazdagság éri, és még a király lányát is megkapja feleségül.

 

AZ ÖRDÖG HÁROM ARANYHAJSZÁLA

mesejáték

 

Jacob és Wilhelm Grimm meséje alapján színpadra írta: Szőke Andrea

 

a Gárdonyi Géza Színház és a Babszem Jankó Gyermekszínház koprodukciója 

 

 

JÁTSSZÁK

 

KOVÁCS DÁNIEL

GULYÁS BUDA

NAGY ADRIENN

SZÉL ANIKÓ

BARANYI PÉTER

FEHÉR ISTVÁN

 

A zenei felvételben közreműködött: ifj. Gelencsér János (hegedű, cimbalom)

 

 

Játéktér: BARÁTH ZOLTÁN

Díszlet: DÓSA CSILLA

Jelmez: KOVÁCS TÍMEA

Zene: OKOS TIBOR

Ügyelő: HÓDOSI ILDIKÓ

Súgó/Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA

 

 

Rendező: BARÁTH ZOLTÁN

 

Bemutató: 2016. november 8.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

  

 

 Jankó, az egyszerű parasztgyerek, megszületésekor ígéretes, egyben hihetetlen jóslatot kap: hamarosan nagy-nagy gazdagság éri, és még a király lányát is megkapja feleségül. Így kezdődik egy kalandos történet...és még hogy folytatódik! Mert az „itt a vége fuss el véle" még nagyon messze van. Addig még igen rögös utat kell bejárnia szegény fiúnak! Rablókkal, különös figurákkal kell találkoznia, hogy Grabancról, a csupa kóc ördögfattyáról ne is beszéljünk... Akinek ha nem szerzi meg a bozontjából a három csillogó aranyhajszálat, oda a boldogság! Nos, elég az hozzá, hogy ebben a mesében nem elég egyszerű szerencsefiának lenni. Szükség van itt még bátorságra, kitartásra és kacskaringós észre is! És persze nem árt egy kis segítség sem... pláne ha a főhős ezt a gyerekektől kapja!
A Grimm testvérek klasszikusnak számító meséjét már sokféleképpen földolgozták. Érthető is, hisz a főhős fordulatos kalandjai a mai gyermekek, számítógépes látványvilághoz, pörgő jelenetekhez szokott képzeletét is képes elvarázsolni, úgy tud értéket közvetíteni, hogy közvetlenségével, egyszerűen csak belopja magát a hallgatóság gondolataiba. Eközben, a benne szereplő érdekes emberi karakterek, számos érzelmes- és humoros helyzet megformálói lehetnek, a bejárt helyszínek egy igazán színes mesevilág megteremtésére adnak lehetőséget.
Az interaktív elemektől pedig nem csak hogy ismerőssé válik a mese, hanem egyszerűen egy saját történetté...

 

Rendező: Baráth Zoltán

 

Játékidő: 1 óra 5 perc (szünet nélkül)

 

Műsorfüzet

 

További galéria a képre kattintás után érhető el: