2014

Turi

Bár a helyszín egy turkáló, a dalok, és jelenetek egy elvont mégis mindenki számára ismerős világba repítenek: ami maga az Élet. Felcsendül a magány, a keserűség dala, kiderül, hogy a látszat néha csal, de a csalás néha látszik is.

Szőke Andrea-Nagy Barbara:

TURI

 

SECOND HAND ÉTELEK

 

akusztikus lomodráma

 

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

Az előadás, a manapság oly népszerű turkálók világába helyezve az eseményeket, a valós és abszurd világot egyesítve, egy időszerű életképet formáz meg, a zene segítségével. A darabban - melyben a humor, az érzelmek és a gondolatok kiemelt szerepet kapnak - acapella dalok hangzanak el. A klasszikus színházi jelenetek és a szokatlan előadási forma keveredése egy rendhagyó, ám igényes és könnyen emészthető produkciót eredményez, mely széles közönségréteg igényeit szolgálja ki.
Bár a helyszín egy turkáló, a dalok, és jelenetek egy elvont mégis mindenki számára ismerős világba repítenek: ami maga az Élet. Felcsendül a magány, a keserűség dala, kiderül, hogy a látszat néha csal, de a csalás néha látszik is. A rongyok közt feltámad a mások élete iránti vágy, vagy épp csak a vágyakozás egy saját élet után. Ám nem hiányozhat a nosztalgia és a humor sem. A vaskosan megformázott figurák, a több síkon mozgó jelenetek, az extrém helyzetek, a kifigurázott zenei stílusok kavalkádja egy elgondolkodtató, ám szórakoztató előadás lehetőségét hordozza magában.
A cél, egy igazi „secondhand hatás" megteremtése, amelytől úgy érzi mindenki a közönség soraiban, hogy egyszer már ő is viselte az érzések némelyikét, vagy esetleg szívesen felpróbálná őket...

 

Rendező: Fehér István