2014

Vadméz

Álmos falusi birtok Oroszországban, a 19. század végén, ahol mindenki kicsit többet iszik a normálisnál, az orvostól a nyugalmazott ezredesen át a birtok szép özvegyéig. De mindenki szerelmes valakibe, mert nyár van.

Michael Frayn
VADMÉZ
Komédia két részben
A.P. Csehov cím nélküli drámája nyomán
Magyarországi bemutató

 

Fordító: Morcsányi Géza

 

 

SZEREPOSZTÁS


Anna Petrovna: BOZÓ ANDREA
Vojnicev: VAJDA MILÁN
Sofia: SZABÓ EMÍLIA
Trileckij, az öreg: SAFRANEK KÁROLY
Dr. Trileckij: NAGY ANDRÁS
Szasa, a felesége: NÁDASI ERIKA
Platonov: MÉSZÁROS MÁTÉ
Galagoljev: RÁCZ JÁNOS
Geraszim Kuzmics: VENCZEL VALENTIN
Grekova: MÉSZÁROS SÁRA
Oszip, rabló: BLASKÓ BALÁZS
Marko, öreg szolga: SATA ÁRPÁD
Jakov, szolga: BALOGH ANDRÁS
Vasziljev, szolga: FEHÉR ISTVÁN

 

Rendező: RADOSLAV MILENKOVIC
Díszlettervező: JURAJ FABRY
Jelmeztervező: SZŰCS EDIT
Dramaturg: HORVÁTH BARBARA
Ügyelő: BAJUSZ ORSOLYA
Súgó: HORVÁTH ÉVA
Rendezőasszisztens: LÁZÁR RITA


Bemutató: 2009. 03. 06.

 

ELŐADÁS ISMERTETŐ

 

Álmos falusi birtok Oroszországban, a 19. század végén, ahol mindenki kicsit többet iszik a normálisnál, az orvostól a nyugalmazott ezredesen át a birtok szép özvegyéig. De mindenki szerelmes valakibe, mert nyár van.
Természetesen minden félresiklott egzisztencia a szép özvegybe. Ő meg természetesen az egyetlen épkézláb férfiba a környéken, aki járt egyetemre, szellemességben verhetetlen, és még jóképű is. De a szép özvegyen kívül az összes többi női szereplő is a falusi donjuan után epekedik, a feleségével együtt legalább négyen. Mert hogy szívtiprónk nős, és kábé olyan határozottan tud döntést hozni, mint egy óvodás a cukorkaboltban – csak hogy minden meglegyen a már-már bohózati kalamajkához. Mindenki menekül és üldöz egyszerre, egymást érik a kínosan komikus helyzetek.
Pedig a lényeg nem tűnik bonyolultnak: „Egy nő szeret téged, te szereted a nőt, gyönyörű nyár van. Mi lehet ennél egyszerűbb?" – mondja az egyik hősnő. De vajon a szerelem az-e, aminek látszik? A birtokot körülveszi egy misztikus, sötét, csalogató erdő, ahol mindenki keres valakit, ahol el lehet bújni, de el is lehet tévedni. Az ösztönök erdeje ez, a túlfűtött és csalóka erotikáé, ami könnyen válhat fojtogató dzsungellé.
Vad méz. „Vad mézzel összekent hónap" – mondja egy szereplő a darabban eltelt időről. „Egyszerre jut eszembe róla a tiltott szexuális vonzalom önfejű édessége, és a darabot átható intenzív nyárérzés." – írja a szerző darabja címéről.

 

19.00 órás kezdés esetén az előadás várható befejezésének ideje 21.50